VERGOEDINGEN

Vergoeding facings behandeling, eerste consult gratis
Bij een facings behandeling wordt een schildje op de tand of tanden geplaatst. Hiermee is het mogelijk om het gebit te herstellen na opgedane schade aan de tanden, bijvoorbeeld bij een gebroken tand. Ook is het met facings mogelijk de tanden witter te maken bij een tandverkleuring. Een facing kan ook worden toegepast om een spleetje tussen de tanden op te vullen.

Onze ervaren specialisten plaatsen facings die perfect aansluiten bij uw gebit. Indien u kiest voor een facings behandeling, dan is het goed mogelijk dat de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekering. Wij informeren u graag over de totale kosten van de verschillende facings behandelingen en over de vergoeding van facings door uw specifieke verzekering.

Het eerste consult bij ons is gratis en geheel vrijblijvend.

Wij adviseren ook om niet meteen na een intake een behandelafspraak te maken voor behandeling maar eerst rustig over de nieuwe informatie een paar dagen na te denken. Als er nog vragen rijzen na de eerste intake kunt u altijd terugkomen of een belletje plegen voor verdere informatie (die vanzelfsprekend ook gratis is). Vaak zijn de patiënten bij collega tandartsen geweest voor dezelfde info. Om die reden adviseren wij om de nieuwe informatie goed te bestuderen en het grappige is dat 95% van de intakes resulteert in een behandeling bij ons in de praktijk, mede door onze eerlijkheid en grote transparantie. vergoedingen

 grote vergoedingen

Goedkope facings plaatsen met composiet:

Een behandeling voor het plaatsen van composiet facings is in feite goedkoop. Composietfacings worden gemaakt van hetzelfde materiaal als dat er bij een gewone tandvulling wordt gebruikt. De composiet facing is 65% goedkoper dan het plaatsen van een kroon. Voor het maken van een facing hoeft er weinig of niets van de tand te worden afgeslepen, een en ander afhankelijk hoeveel de tand uit zijn basispositie staat. Daarnaast is het mooi dat de behandeling in een enkele zitting plaats zal vinden. De kosten van een composiet facing varieert van 95 € (eenlaags facing, buitenkant van de kiezen) tot 180 euro voor een volle voortandfacing.( 2 laags facing). Als U een goede tandartsverzekering heeft geldt meestal een eigen bijdrage per facing van 75% (eigen bijdrage tweevlaks-facing wordt dan 44 euro), soms zelfs 100%  (Let wel op uw maximum vergoeding per jaar). Voor 4 composietfacings zal een behandelduur gepland worden van 3 uur.

Porseleinen facings in meerdere tandartsbezoeken vergoedingen

 vergoedingen
Porseleinen facings zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. De facings worden exact gemaakt naar de vorm en kleur van uw gebit. De naadloze plaatsing vindt plaats met een speciale, duurzame lijm en de porseleinen facings verkleuren niet. De kosten voor het plaatsen van porseleinen facings liggen dan ook hoger. Voor het aanbrengen van een porseleinen facing zijn meerdere, doorgaans twee of drie, tandartsbezoeken nodig. De porseleinen facings worden door een tandtechnicus in een laboratorium ontwikkeld. Wij maken gebruik van de beste laboratoria van Nederland. (wij werken niet met laboratoria in China of Turkije). Iedere patient die porseleinen facings krijgt gaat naar het tandtechnisch lab. en wordt gezien door de porseleintechnieker omdat wij dat een vereiste vinden. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

De techniekkosten per facing zijn ongeveer 275 euro (enigszins afhankelijk van de materiaalkeuze). De kleurbepaling door de technieker bieden wij dus gratis aan. Een bezoek aan de technieker voor persoonlijke correctie bij plaatsing zijn 30 euro per facing. De prijs voor een indirecte facing varieert van 500 tot 540 euro op basis van het basistarief inclusief de techniekprijs. Wij staan garant voor facings van de hoogste kwaliteit en plaatsen de porseleinen facings passend en onder goede garantievoorwaarden. Wij voorzien u graag van een heldere uitleg over alle kosten en vergoedingen. Porseleinen facings die worden aangeboden door tandartsen voor 400 euro of lager worden altijd gemaakt in landen als China, Turkije of Thailand. vergoedingen

Tarieven facings behandelingen 2019:
De tarieven die van toepassing zijn op facingsbehandelingen zijn opgenomen in de tariefbeschikking 2020 (pdf) voor Tandheelkundige zorg. Samengesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van het type behandeling dat u ondergaat, staan de facings weergegeven onder V- of R-codes. De behandelcodes en basistarieven staan in onderstaande tabel. Wij vertellen u graag meer over de kosten van uw facingsbehandeling en of u voor vergoeding in aanmerking komt vanuit uw aanvullende tandartsverzekering.

Heeft u vragen over de kosten van facings behandelingen en de vergoeding van facings door uw verzekeraar? Wij informeren u daar graag over. Neem gerust contact met ons op. Bel: 020 – 6718265